Γιατί αύριο; Γιατί όχι τώρα; Τι φοβάμαι;

Οι αναβολές, τις περισσότερες φορές, είναι ένα κόλπο του μυαλού μας για να φορτώσουμε στον χρόνο όσα δεν αποφασίζουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η δύναμη της θέλησης έχει έναν ύπουλο εχθρό την αναβλητικότητα. Πόσες φορές έχετε πει «που να τρέχω τώρα» ,«αστό για αύριο» ή «έχω να κάνω τόσα πράγματα» και τελικά δεν γίνονται ποτέ διότι παίρνουν συνεχώς παράταση μέχρι που ξεχνιούνται ή αντικαθίστανται από καινούρια.

now

Το παρελθόν και το μέλλον είναι δύο κόσμοι φανταστικοί που μπορούμε να δραπετεύσουμε ανά πάσα στιγμή. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το παρόν. Πολύτιμος χρόνος χάνεται σε μεμψιμοιρία για το παρελθόν και στην αναμονή ενδεχόμενης αλλαγής στο μέλλον που θα δώσει μια “μαγική” λύση στο πρόβλημά μας. Αφήνοντας έτσι, άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας, να ροκανίζουν ωφέλιμο χρόνο αλλά και σημαντικά ψυχικά αποθέματα.

Η αλλαγή όσο δύσκολη και αν είναι αξίζει το κόπο.

Στη ζωή υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που γράφουν την ιστορία. Εκείνοι που ακολουθούν και παρακολουθούν εκείνους που γράφουν την ιστορία και εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Αυτοί που δεν θέλουν να μάθουν, εγκλωβίζονται στις πεποιθήσεις και τους ρόλους τους δημιουργώντας έναν άκαμπτο χαρακτήρα.

Όταν ρώτησαν τον Τόμας Έντισον (εφευρέτης ηλεκτρικού λαμπτήρα) πως αισθάνεται μετά από 700 περίπου αποτυχημένες προσπάθειες να βρει το τέλειο υλικό για το νήμα της λυχνίας απάντησε οτι δεν απέτυχε, απλώς ανακάλυψε 700 τρόπους που δεν έχουν αποτέλεσμα.

Είναι όμως στο χέρι του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο που θα ζει. Βρείτε τη δύναμη μέσα σας να δείτε τα πράγματα διαφορετικά.Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να αναστείλει ακόμα και την προσπάθεια. Οι αποτυχίες είναι ευκαιρίες για πολύτιμα μαθήματα.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να φτάσεις πουθενά, ούτε να πετύχεις όσα θέλουν οι άλλοι για το δικό σου μέλλον.

Η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή είναι η πραγμάτωση αυτών που οι άλλοι λένε οτι δε μπορείτε να καταφέρετε. Αν έχετε στο μυαλό σας έναν μακροπρόθεσμο στόχο, σιγουρευτείτε οτι είστε στη σωστή πορεία  και σχεδιάστε πολλούς επιτεύξιμους βραχυπρόθεσμους στόχους.Όλοι αυτοί θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας. Σταματήστε τις αναβολές για «αύριο» και κυνηγήστε τα όνειρά σας «σήμερα».

«Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία
 συναντά την ευκαιρία»
Seneca the Elder
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s